2010-11-13

Lietiniai blynai


Tinka žmonai pusryčiam )

2 stiklinės miltų;
2 kiaušiniai;
Šiek tiek druskos;
dukart šiektiek cukraus (arba pagal skonį)
geras geras puslitris pieno
aliejaus (iš akies)

Viską išplakam. Virtuvės kompiuteris čia nepamainomas. Tešla turi gautis ne per tiršta. Įkaitinam keptuvę. Jei kaitlentė sugraduota iki 10, aš nustatau tarp 6 ir 7 :). Keptuvę patepam lašinuko gabaliuku. Taip išgaunamas kvapas, primenantis vaikystę. Pilam šiek tiek tešlos, tolygiai paskleidžiam keptuvėje. Lietinis greitai kepa.
Verčiam lengvu mostu :) ore!
Intrenetuose rašo, kad iškeptą lietinį gerai patepti sviestu. Neva jis išlieka minkštesnis. Gal šiek tiek. Skanu su pakeptintais spirgučiais ir grietine )
Skanaus.

1 komentaras: