2010-11-07

Medaus skonio vištiena!


800 g. vištienos blauzdelių (galimą ir šlaunelių)
3 skiltelės česnako
3 šaukštai medaus
3 šaukštai aliejaus extra virgin
3 šaukštai pomidorų padažo
3 šaukštai vištienos prieskonių
1 šaukštas kmynų
7-8 bulvės.

Į gilesnę lėkšę susmulkinam česnakų galvutes, užpilam medum, aliejum, pomidorų padažu, supilam prieskonius, kmynus. Viską gerai gerai išmaišom. Vištienos blauzdeles gerai itrinam gautu padažu, ir dedam į skardą, šiek tiek pateptą aliejum. Pasilikite padažo sekantiems gaminimo leveliams!
Aplinkui ir į tarpus tarp vištienos sukraunam supjaustytas bulveles. Bulves derėtų supjaustyt, kad visos būtų panašaus dydžio, lengvai pabarstom bulvių prieskoniais.
Praktikuoju skardą prikraut sklidiną. Netaip viskas prikepa ). Neporšal įpilti šiek tiek vandens.
Kepa viskas ~200C apie valandą. Kas dvidešimt minučių vištieną ir bulves pavartyti. Apverčiant - vištieną patepti iš pirmo levelio likusiu padažu.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Zinok, man kestas apie tai kazkada pasake, kad oi, oi kokia vista tu kepi, tai ir daznai tokia kepu ;)
    As tik neprasideciau su vistienos ir bulviu prieskoniais! turbut ir chemija dadeta ir isvaistyti pinigai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. P.S. Iki Sigitos blogu nedaleidzia. vyksta ten kas ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  3. prieskoniam zinom parduotuve, kurioje, noriai tikim, kad nera chemiju daug. kai busi musyse - uzsuk www.aliejus.com

    AtsakytiPanaikinti